kokra-3s-2

Kaminska peč s tremi stekli. Peč ima poleg sprednjega stekla še dve bočni stekli, zato je pogled na ogenj 3D. Peč je primerna za vgradnjo v energetsko varčne hiše, ima vgrajen nastavek za zunanji dovod zraka, potrebnega za izgorevanje. Možnost priklopa dimne cevi zgoraj ali zadaj, aktivna regulacija primarnega in sekundarnega zraka, dvo-točkovni samozapiralni mehanizem. Sistem za avtomatsko čiščenje stekla peči s predogretim sekundarnim zrakom.

 

Dimenzije VxŠxG 1099x 500x 410 mm
Teža 110 kg
Premer dimniškega nastavka 148 mm
Imenska moč 8 kW
Minimalna ogrevalna moč 3,4 kW
Višina dimniškega priključka na hrbtni strani 991mm
Višina priključka za sveži zrak 478 mm
Premer priključka za sveži zrak 98 mm
Min. razdalja do vnetljivih predmetov zadaj 20 cm, Ob strani 80 cm
Minimalni vlek dimnika 12 Pa
Poročilo o atestu RRF – AU 13 3278
BimSchV nivo 2. priporočila Yes
15a priporočila Yes
Izkoristek 80,2%
Temperatura dimnih plinov 2710C
Masni tok dimnih plinov 6,5 g/s

kokra-4

Lokaterm enoročna regulacija (LER) omogoča enostavno enoročno nastavljanje količine in razporeditve zgorevalnega zraka. Če se odločite za zunanji priklop svežega zraka, sistem LER zagotavlja popolno tesnost in neodvisnost peči od zraka v prostoru. Lokaterm peči, ki so opremljene s sistemom regulacije LER so zato primerne tudi za vgradnjo v objekte s prisilnim prezračevanjem. Ročica LER je nameščena pod vrati kurišča.

Lokaterm avtomatska vrata (LAV) omogočajo enostavno samodejno zapiranje in kvalitetno tesnenje skozi celo življenjsko dobo peči. LAV imajo nepremičen, votel in zračno hlajen – hladen ročaj, ki služi odpiranju vrat. Zapiranje se s pomočjo vgrajenega mehanizma izvede samodejno ali z rahlim potiskom. Vrata so opremljena z zaskočnim mehanizmom, ki zadrži vrata v popolnoma odprtem položaju. Čiščenje peči in netenje ognja je z aktiviranim zaskočnim mehanizmom veliko bolj enostavno.

Lokaterm čisto steklo (LCS) je sistem, ki zagotavlja, da boste čarobnost gorenja opazovali skozi čisto steklo. Vroč zrak priteka na notranjo stran stekla skozi odprtine nad kuriščem, nato teče po steklu navzdol, ter na ta način odvrača dimne pline od stekla.