krpan

Krpan

Stranica: NARAVNI KAMEN ali PLOČEVINA

Dimenzije/ teža/ moč:
Dimenzije VxŠxG 1041 x 806 x 508 mm
Teža 130 kg
Teža z oblogo iz kamna 200 kg
Premer dimniške cevi 150 mm
Dimenzije kurišča VxŠxG 450 x 345 x 284 mm
Nazivna moč 6,5 kW
Ogrevalna površina do 170 m2

Dimenzije za vgradnjo:
Priključna višina dimniške cevi zadaj 898 mm
Priključna višina cevi za svež zrak 542 mm
Premer priključka za svež zrak 98 mm
Varnostna razdalja do vnetljivih predmetov 400 mm

Pomembni podatki:
Najmanjši vlek dimnika 12 Pa
Poročilo o preskusu RRF – 40 15 4063
BimSchV zahteve stopnja 2. da
15a/Münchener/Regensb./Stuttg. zahteve /
Izkoristek 73 %
Temperatura dimnih plinov 299 °C
Masni tok dimnih plinov 7,7 g/sec

krpan-podatki

Lokaterm enoročna regulacija (LER) omogoča enostavno enoročno nastavljanje količine in razporeditve zgorevalnega zraka. Če se odločite za zunanji priklop svežega zraka, sistem LER zagotavlja popolno tesnost in neodvisnost peči od zraka v prostoru. Lokaterm peči, ki so opremljene s sistemom regulacije LER so zato primerne tudi za vgradnjo v objekte s prisilnim prezračevanjem. Ročica LER je nameščena pod vrati kurišča.

Lokaterm avtomatska vrata (LAV) omogočajo enostavno samodejno zapiranje in kvalitetno tesnenje skozi celo življenjsko dobo peči. LAV imajo nepremičen, votel in zračno hlajen – hladen ročaj, ki služi odpiranju vrat. Zapiranje se s pomočjo vgrajenega mehanizma izvede samodejno ali z rahlim potiskom. Vrata so opremljena z zaskočnim mehanizmom, ki zadrži vrata v popolnoma odprtem položaju. Čiščenje peči in netenje ognja je z aktiviranim zaskočnim mehanizmom veliko bolj enostavno.

Lokaterm čisto steklo (LCS) je sistem, ki zagotavlja, da boste čarobnost gorenja opazovali skozi čisto steklo. Vroč zrak priteka na notranjo stran stekla skozi odprtine nad kuriščem, nato teče po steklu navzdol, ter na ta način odvrača dimne pline od stekla.