vintgar_a150_mobitel_prostor

Peč Vintgar A

Prenovljena peč Vintgar A, v izvedenki 150 ali 120 cm.
Okrogla peč ozke visoke oblike in čistih linij.
Peč je lahko opremljena s toplotno akumulacijo, ki akumulira toploto med gorenjem in jo sprošča še nekaj ur po koncu gorenja goriva.

Osnovni tehnični podatki:
120 A Ф 460 mm x 1207 mm
150 A Ф 460 mm x 1507 mm
Teža 110 kg
Premer dimniške cevi 148 mm
Dimenzije kurišča VxŠxG 480 x 280 x 239 mm
Nazivna moč 6 kW
Ogrevalna površina do 120 m2

Dimenzije za vgradnjo:
Priključna višina dimniške cevi zadaj /
Priključna višina cevi za svež zrak 432 mm
Premer priključka za svež zrak 98 mm
Varnostna razdalja do vnetljivih predmetov stranici, hrbet 300 mm
spredaj 800 mm

Pomembni podatki:
Najmanjši vlek dimnika 12 Pa
Poročilo o preskusu RRF – 40 10 2464
BimSchV zahteve stopnja 2. JA
15a/Münchener/Regensb./Stuttg. zahteve JA
Izkoristek 80,5 %
Temperatura dimnih plinov 330 °C

vintgar-a-podatki

Lokaterm enoročna regulacija (LER) omogoča enostavno enoročno nastavljanje količine in razporeditve zgorevalnega zraka. Če se odločite za zunanji priklop svežega zraka, sistem LER zagotavlja popolno tesnost in neodvisnost peči od zraka v prostoru. Lokaterm peči, ki so opremljene s sistemom regulacije LER so zato primerne tudi za vgradnjo v objekte s prisilnim prezračevanjem. Ročica LER je nameščena pod vrati kurišča.

Lokaterm avtomatska vrata (LAV) omogočajo enostavno samodejno zapiranje in kvalitetno tesnenje skozi celo življenjsko dobo peči. LAV imajo nepremičen, votel in zračno hlajen – hladen ročaj, ki služi odpiranju vrat. Zapiranje se s pomočjo vgrajenega mehanizma izvede samodejno ali z rahlim potiskom. Vrata so opremljena z zaskočnim mehanizmom, ki zadrži vrata v popolnoma odprtem položaju. Čiščenje peči in netenje ognja je z aktiviranim zaskočnim mehanizmom veliko bolj enostavno.

Lokaterm čisto steklo (LCS) je sistem, ki zagotavlja, da boste čarobnost gorenja opazovali skozi čisto steklo. Vroč zrak priteka na notranjo stran stekla skozi odprtine nad kuriščem, nato teče po steklu navzdol, ter na ta način odvrača dimne pline od stekla.